SIGURNOSNA VRATA

Sigurnosna vrata koja proizvodi naša firma predstavlja apsolutnu zaštitu vašeg stana ili poslovnog prostora. Brava se ne može obiti, a obezbjeđuju maximalnu sigurnost i izuzetnu zvučnu izolaciju.

Vrata su ispunjena termoizolacionim materijalom i snadbjevena su sigurnosnom bravom "MOTTURA" i "CISA" i SIKUREMA sa kvakom po izboru.
Dihtovanje izmedju vrata i štoka je izvedeno gumenim profilom.

Moguća su brojna rješenja estetske prilagodbe vrata željama kupaca, kako u pogledu dizajna tako i u pogledju dodatne opreme (ispune od panela različitih dezena i boja).

BRAAND nudi sigurnosna vrata modernog dizajna prihvatljiva za sva arhitektonska rješenja. Veličina i težina vrata od preko 100 kilograma ne predstavlja prepreku za lako rukovanje i besprijekorno funkcionisanje zahvaljujući mehanizmu sa baglamamama koji omogućava da se sa relativno malom snagom otvore i zatvore.

U sigurnosna protuprovalna vrata ugrađujemo brave vrhunske kvalitete sa cilindričnim zaključavanjem i brave sa sef ili cilindričnim ključem marke CISA, MOTTURA, SIKUREMA. Pored toga postoji mogućnost kombinacije sef brave i cilindrične brave. U svojoj ponuda našim klijentima nudimo i zaštitnike clilindričnih brava koji onemogućavaju obijanje brave. Sve brave koje se nalaze u našoj ponudi, posjeduju i odgovarajući certifikat po ISO standardu proizvođača.

Karakteristike blindiranih vrata:
* Rađena po mjeri
* Čelična konstrukcija vrata obložena drvenim oblogama sa sigurnosnim bravama najnovije generacije (Mottura)
* 12-15 klinova za zaključavanje
1. Unutarnji lim debljine 1 i 1,5 mm
2. Meralna (unutrašnja) konstrukcija koja se radi od kvadratnih cijevi 40x40mm.
3. Interno ojačanje od lima debljine 2 mm.
4. Interna akustična izolacija
5. Fiksni klinovi na strani baglama - 4 komada
6. Pokretni klinovi na strani brave - 7, 8 ili 10 pozicija
7. Brava - u različitim izvedbama po želji kupca. Sa vanjske strane vrata, zona brave je zaštićena protiv rezanja i bušenja posebnim čeličnim ojačanjem debljine 4 mm
8. Štok vrata je izrađen od metalnih kvadratnih cijevi promjera 80x40mm ili 70x40mm, debljine stijenke od 2 mm
9. Baglame, koje „nose“ vrata promjera su 22mm sa ležajevima
10. Širokokutna špijunka
14. Ručke u različitim izvedbama i bojama, po želji kupca
15. Vanjska i unutarnja obloga u različitim izvedbama i bojama po želji kupca

Ugradnja protuprovalnih vrata
Ako su dimenzije otvora vrata različite od današnjeg standarda, naš servis za ugradnju prilagodit će građevinski otvor vaših vrata na licu mjesta i kompletna ugradnja s prilagodbom bit će gotova u istom danu.

Ovisno o zahtjevnosti ugradnje radovi mogu trajati od 1-2h u jutarnjem ili poslijepodnevnom terminu, sukladno vašim željama.
Naš servis za održavanje Protuprovalnih vrata dostupan vam je od 0-24h putem telefona:
061-141659,
062-828257

 

 

KOVANE OGRADE

Kovane elemente, konstrukcije, kovani nameštaj i druge standardne i vanstandardne proizvode izrađujemo u skladu sa zahtevima, prema kataloškim modelima, skicama, idejama, od materijala različitih debljina.

Imamo veliko iskustvo u izradi i montaži kovanih ograda, vrata (kapija), i drugih proizvoda od željeza, kovanog željeza. Izrađujemo čelične konstrukcije za krovove, stepeništa i montažne objekte (sve proizvode možemo isporučiti pocinčane što znači dugogodišnju zaštitu na koju dajemo garanciju od 20 godina). Nakon cinčanja, vršimo lakiranje proizvoda u boju po želji kupca. Proizvodi koji ne idu na cinčanje podliježu procesu antikorozivne zaštite i odmašćivanja materijala. Nakon potapanja u temeljnu boju ili ručno nanošenje boje na kritična (zahtjevna) mjesta vrši se strojno lakiranje temeljnom bojom, te završni sloj lakom po odabiru kupca.
Na svim vratima (kapijama) ugrađujemo brave ili odgovarajuće mehanizme za zaključavanje sa ukrasnim okovima i kvakama. Na svim vrstama vrata (kapija) moguća je ugradnja motora na daljinsko upravljanje (električnim mehanizmom za otvaranje vrata). I na pješačkim vratima (kapijama) moguća je ugradnja električne brave sa interfonom i uređajem za otključavanje iz Vašeg doma.

 

 

BRAVARSKE KONSTRUKCIJE

Bravarske su konstrukcije oduvjek bile najjeftiniji, a ujedno i najtrajniji oblik riješavanja različitnih zahtjeva u graditeljstvu. Najčešće su to prozori na podrumu, garaži, pregrade u proizvodnim halama, različite vrste, vrata kotlovnica, podruma, tavana. U svakoj situaciji kada je niska cijena, trajnost i jednostavnost bitna, čelična bravarska konstrukcija je riješenje. Sve konstrukcije su površinski tretirane temeljnim premazima nakon kojih se konstrukcija lakira u boji prema izboru naručioca. U slučajevima kada se zahtjeva produženi vijek trajanja sve djelove konstrukcije moguće je prije proizvodnog procesa pjeskariti ili pocinčati.

Željezne Ograde, kapije i stepeništa (vanjska ili unutarnja)

Kud god krenuli, gdje god pogledali, ograde su oko nas. Ograde nas štite, usmjeravaju, uljepšavaju prostor oko nas. Stubišne ograde, ograde balkona i terasa, dvorišne ograde, rampe, pregade, itd. Otvarajuće ograde, klizne, zaokretne i sl., koje je moguće pokretati elektromotorom na daljinsko ili ručno upravljanje (instalacija motora i održavanje uključeni su u našu ponudu). Beskrajno mnogo oblika, veličina i po funkciji različitih vrsta ograda moguće je izvesti iz čelika, tj. čeličnih vučenih profila, osnovnog materijala svake bravarske ograde.

Nadstrešnice (tende) i galerije

Zaštita terase od sunca i kiše osnovna je funkcija nadstrešnice. U slučajevima kada standardna tvornička rješenja ne zadovoljavaju Vaše potrebe, konstruiraju se nadstrešnice “po mjeri”. Zahtjevi naručioca u našem se konstrukcijskom birou nadopunjuju odgovarajućim tehničkim, izvedbenim rješenjiima i prema potrebi certificiranim statičkim proračunom, kako bi buduća nadstrešnica bila funkcionalna i sigurna. U našim radionicama se zatim proizvode djelovi konstrukcije, koje se na objektu spajaju i montiraju. Sve konstrukcije su površinski tretirane temeljnim premazima nakon kojih se konstrukcija lakira u boji prema izboru naručioca. U slučajevima kada se zahtjeva produženi vijek trajanja sve djelove konstrukcije moguće je prije proizvodnog procesa pjeskariti ili pocinčati.

Dodatno iskorištenje prostora uvijek je atraktivno, bez obzira raspolažemo li sa velikom proizvodnom halom, ili pak malim restoranom. Čelična konstrukcija izvedena prema tehničkom riješenju i statičkom proračunu, funkcionalno i atraktivno može povećati iskoristivost svakog prostora. Podnu plohu galerije moguće je obložiti atraktivnim materijalima poput laminata, parketa ili drvenih stilskih ploča, a čelični vidljivi dio “obući” gips-kartonom ili drvetom.
Svi djelovi konstrukcije se proizvode u našim radionicama prema Vašim specifikacijama ili dokumentaciji izrađenoj u našem konstrukcijskom birou. Profesionalni i iskusni monteri na objektu spajaju i montiraju konstrukciju u funkcionalnu cjelinu.
Sve konstrukcije su površinski tretirane temeljnim premazima nakon kojih se konstrukcija lakira u boji prema izboru naručitelja. U slučajevima kada se zahtjeva produljeni vijek trajanja sve djelove konstrukcije moguće je prije proizvodnog procesa pjeskariti, pocinčati.


Bravarske konstrukcije, zaštitne rešetke

Svaku čeličnu nadzemnu konstrukciju obloženu limom ili panelima, uopšteno nazivamo bravarska konstrukcija. To može biti garaža, pogon autopraonice, kuća za alat ili metalni kontejner. Izrađujemo ih po mjeri i prilagođavamo namjeni. Ova vrsta radova u potpunosti je prilagođena specifičnim zahtjevima pojedinog naručitoca.
Zaštitne rešetke su veoma popularne kao dodatna zaštita na vašim prozorima, vratima, podrumskim ili zajedničkim prostorijama...


 

 

ČELIČNE KONSTRUKCIJE

Crna bravarija je jeftina pouzdana i estetski prihvatljiva. U mnogim slučajevima moderne arhitekture crna bravarija je nezamjenjiva. Estetski i funkcionalno zahtjevne nadstrešnice ili galerije, ograde ili pregrade gotovo je nemoguće izvesti ekonomičnije i uz veću kreativnu slobodu koristeći bilo koji drugi materijal, osim čelika. Potkonstrukcije aluminija, stakla, drveta, gipskartonskih ploha izvedene su iz čelika. Različitim izvedbama, čeličnim profilima u svoj projekat unosite "toplinu" ili "hladnoću", "masivnost" ili "vikost", "svjetlo" ili "sjenu". Čelik je izuzetno oblikovljiv, čvrst, tvrd, pouzdan, ali i jeftin. Crna bravarija je svuda oko nas … osvrnite se!